jetfindingclosure.reismee.nl

Yogyakarta, Java

Haai allemaal! 


Eergisteren heb ik een soort van uitgeslapen wat wel nodig was.. ik lag ook al lekker vroeg op bed dus heb mn rust kunnen pakken..! 

Besloten om op gemak de stad eens te gaan bekijken.. dus hop een grabbike geboekt naar malioboro street (de hoofd straat) en na 15 minuten rijden stond ik daar midden tussen allerlei kraampje, auto’s, scooters enz..

Ik ben naar fort Vredenburg gelopen en daar het museum bekeken.. met name het stukje wat Nederland in Indonesië gedaan heeft vond ik interessant.. nu had ik de documentaire “onze jongens op Java” al gezien maar toch.. dit gaf weer andere informatie.. 

Hierna doorgelopen naar het paleis van de sultan.. nu stond er overal op internet al dat er achterstallig onderhoud aan was..maar dat was nog zacht uitgedrukt.. laat ik het zo zeggen al zou ik het gratis krijgen, ik bedank! 

Toen gelijk maar doorgelopen naar Taman Sari een soort watertempel voor de toenmalige sultan waar schijnbaar allemaal verborgen ruimtes zijn gebouwd voor zijn plezier ;) het verhaal gaat dat hij de Portugese architect heeft omgelegd zodat er nooit ruchtbaarheid kon worden gegeven aan die verborgen ruimtes.. heel bijzonder!! 

En tegen de tijd dat ik dat allemaal gezien had was ik 6 km verder en had ik het bloedje heet..de luchtvochtigheid is ontzettend hoog hier.. Dus een grab gepakt en naar de mall op malioboro street gegaan waar ik even kon afkoelen én mn nagels heb laten doen..geloof me dat was geen overbodige luxe! Ze zijn nu heerlijk fout lichtroze.. gewoon omdat t kan! 

Erna teruggegaan richting hotel en mijn was opgehaald.. heerlijk fris gewassen en keurig opgevouwen.. en dat voor 7 euro (voor 7 kilo!) 

Toen wat gegeten en een klein biertje gedronken want had inmiddels ook een tour geboekt om de dag erna bij zonsopgang naar de Borobudur te gaan.. wel te verstaan 03:00 uur de wekker en 03:30 uur opgehaald en hop in een auto naar het tempelcomplex.. nou is de ochtend niet echt mijn sterkste punt.. maar goed ik wilde dit toch wel heel graag zien! 


Op de heenweg kwamen er nog 4 personen bij in de auto.. 1 van hen bleek een Nederlandse meid te zijn dus samen met haar de klim gedaan de tempel op en een perfect plekje veroverd op de trap.. daar heerlijk zitten kijken hoe het steeds lichter werd.. 

En dan ineens komt de zon op.. dat was zó bijzonder en zó ontzettend mooi.. De kleuren die steeds veranderden.. je steeds meer details ziet.. Ik heb denk wel 1001 foto’s geschoten maar het echt zo vastleggen als dat je het beleefd is bijna niet te doen.. dus op een gegeven moment bewust mn telefoon opgeborgen en gewoon zitten genieten.. Toen de zon eenmaal op was samen met Stephanie alle lagen van de tempel rondgelopen en bekeken.. hoe bijzonder is het dat ze dit toen al konden bouwen?! 

Eenmaal beneden waren er meerdere klassen van een basisschool bezig om groepsfoto’s te maken.. en zoals ik inmiddels wel gewend ben wilden alle meiden met ons op de foto.. blijkbaar vinden ze het nog steeds bijzonder of interessant om met een niet Aziaat op de foto te gaan ;) 

Na de uitgebreide foto sessie op weg gegaan naar het verzamelpunt waar een heerlijk ontbijt stond te wachten.. en dat was wel nodig want ik had hongerrrrrr!! 

Heerlijk vers fruit.. gebakken eitje en de meest goddelijke pandan pannenkoekjes.. halleluja! 

Anyway erna werden we netjes teruggebracht naar het hotel.. daar even een powernapje van een uur of 3 gedaan en eenmaal wakker bedacht ik mij dat de airco wel erg hard stond.. en zo had ik m niet ingesteld.. bleek het niet de airco te zijn die zoveel geluid maakte maar kwam het met bakken uit de hemel..!! 

Dus weer veroordeeld tot een shopping mall (ditmaal weer een andere) en daar wat rondgestruind in de “Albert Heijn” van Jogjakarta.. ook weer een hele belevenis! Te grappig om te zien wat voor producten ze hier hebben én gelijk een zak white coffee voor kel gescoord! :) 

Uiteindelijk werd het wat droger en heb ik een grab naar malioboro street genomen want vanaf 6 uur zou daar een parade zijn in verband met het Chinees nieuwjaar.. want ook hier is een Chinatown.. ze zitten ook overal die lui! ;) 


Ik was wat vroeg dus rondgestruind in de straat.. uiteindelijk bij een kunstenaarsgilde beland met ontzettend mooie doeken met batik.. mijn oog viel op een zwart-wit doek waar ik gelijk verliefd op werd.. alleen wilde ik m een stuk kleiner hebben.. bleek geen probleem en de kunstenaar ging aan de slag voor mij.. super bijzonder om dat proces te zien! De zwarte kleur wordt gewonnen uit lavasteen hier uit de omgeving dus ook nog eens duurzaam.. ook nog gesproken met een andere kunstenaar.. een al oudere man die vertelde dat zijn oma 24 jaar lang nanny is geweest voor een Nederlandse familie.. en zijn oma heeft hem dus weer Nederlands geleerd! En zo zaten we dus in het Nederlands te praten over cultuur, geloof en Nederland.. super grappig! 


Ik ben op een gegeven moment bij de parade gaan kijken want die was inmiddels al begonnen.. men stond 3 dik opgesteld langs de kant van de weg dus daar ingeschoven en genoten van de hele parade.. allerlei draken kwamen voorbij maar ook praalwagens..shows en dansen werden opgevoerd.. wat een belevenis! 


Erna mijn doek opgehaald en lekker naar het hotel terug gegaan.. de hele dag had er wel ingehakt.. al die indrukken van de Borobudur maar ook van die parade.. ik maak hier zo onwijs veel mee en het zijn zóveel indrukken! Soms trekt mijn hoofd dat even niet.. dus ga ik in de zen op mijn kamer om even bij te trekken..(hallo nieuwe gebruiksaanwijzing en applaus voor mij omdat ik naar mn lijf luister!!:D ) 


Na een goede nacht slaap had ik besloten om vandaag naar Gunung Api Purba te gaan in Nglanggeran..(het is een oude vulkaan die op 700 meter boven zeeniveau ligt)

Ik had gister al het een en ander gegoogled en dit leek mij de leukste optie..!! 

Dus een grabcar besteld en na een uurtje rijden aangekomen.. mijn wandelschoenen aan en gaaaaaaan! 

En wat een bizar mooie klim was het.. je hebt er verschillende niveaus met uitkijkpunten en je moet je tot 2 x toe door een rotsspleet wurmen maar steeds werd je beloond met een fantastisch uitzicht! Eenmaal helemaal op de top kwam ik voor het eerst in de hele klim pas mensen tegen.. 2 meiden uit de omgeving die druk bezig waren om foto’s te maken.. ze hebben nog een aantal foto’s van mij genomen wat ik super lief vond! 

En toen weer op naar beneden.. het was inmiddels al gaan regenen dus het was iets gladder geworden.. uiteraard nog een keer op mn giechel gegaan maar gelukkig niets aan over gehouden! Ik ben ook zó blij met mn nieuwe wandelschoenen.. die zijn hun geld dubbel en dwars waard geweest! 


En ja ik ben mezelf een aantal keren tegen gekomen op die berg maar hé hoort er allemaal bij! Ik heb tijdens die klim goed na kunnen denken en ik kwam een stukje lichter van die berg af..! :) 


Eenmaal beneden bij een winkeltje langs de kant van de weg wat banaantjes gekocht en de grab meneer gezocht die heel lief op mij had gewacht.. onderweg terug had ik het zoooo koud met de airco aan omdat ik zeiknat was van de regen en het zweten.. dus terug in het hotel lekker onder de douche gedoken en erna een bak koffie gezet en in mn bedje gaan liggen.. en na een tukkie van anderhalf uur deed ik het weer!:) 

Ik ben lekker wat gaan eten in de straat naast mijn hotel en daar zit ik nu mijn verhaal te tikken met een bakkie verse thee (citroengras, gember, steranijs, en nog een hele zooi kruiden.. zalig!) Dit tentje had ik eerder willen ontdekken! Maar helaas morgenochtend vlieg ik alweer richting Kuala Lumpur waar ik een paar dagen zal blijven voordat ik doorvlieg naar Maleisisch Borneo.. dus er ligt nog genoeg leuks in het verschiet..! 


Selamat Malam! 
Reacties

Reacties

Mama

Fijn, dat het zo mooi was de berg met zonsondergang, en het niet is tegengevallen!!!

Kelly

Terimah kasih voor de koffie en supergaaf je verhalen en overwinningen te lezen! :)

Peter

Wauw dat moet bijzonder zijn geweest die zonsopkomst!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!